04/03/2022

12. Posvet Moja Kariera - QUO VADIS

 

Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin je dne 13. 4. 2022  v Hotel Four Points by Sheraton Ljubljana izvedla

12. posvet Moja Kariera: QUO VADIS

z naslovom

Delovni pogoji med izvajalci zdravstvene nege in njihova povezanost z izidi zdravstvene obravnave pri pacientih v splošnih bolnišnicah v Sloveniji

Posvet je bil namenjen predstavitvi in umeščanju prvih rezultatov raziskave RN4CAST v  slovenski prostor ter ugotavljanju s kakšnimi izzivi se soočajo slovenski zdravstveni poklici in kakšna je povezanost slednjega s kakovostjo zdravstvene oskrbe.

Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin (FZAB) je na 12. posvetu Moja kariera – QUO VADIS skupaj z raziskovalkami in raziskovalci predstavila prve rezultate Presečne raziskave pogojev dela v zdravstveni negi (RN4CAST) v Sloveniji. RN4CAST sodi med največje raziskave delovne sile v zdravstveni negi, saj je bila izvedena že v večini evropskih držav, skupno pa že v več kot 40 državah po svetu.


Izpostavljena je bila sledeča ugotovitev (iz izjave za javnost):

Več kot polovica medicinskih sester v slovenskih bolnišnicah razmišlja o zamenjavi službe

Več kot polovica medicinskih sester, ki delajo na internističnih in kirurških oddelkih v osmih slovenskih splošnih bolnišnicah in obeh univerzitetnih kliničnih centrih, razmišlja, da bi v naslednjem letu zamenjala službo, kažejo prvi rezultati Presečne raziskave pogojev dela v zdravstveni negi (RN4CAST), ki jo je izvedla Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin s partnerji. Raziskava je prav tako razkrila nizko oceno zadovoljstva z delovnim okoljem in visoko obremenjenost zaposlenih v zdravstveni negi. 

VEČ V IZJAVI ZA JAVNOST

 

 

 

 

 

PRIJAVNICA