02/11/2012

Izvedba prve delavnice v okviru projekta “Otroci hočejo, znajo in zmorejo pomagati”
 

Izvedba prve delavnice v okviru projekta “Otroci hočejo, znajo in zmorejo pomagati”


Študentke 3. Letnika rednega študija  – izvajalke projekta »Otroci hočejo, znajo in zmorejo pomagati«, ki ga operativno izvaja Visoka šola za zdravstveno nego Jesenice v sodelovanju z Gorsko reševalno zvezo Slovenije in  s pomočjo farmacevtske družbe Lek je dne 16. 10. 2012 v dopoldanskih urah izvedla prve delavnice na Osnovni šoli Prežihovega Voranca Jesenice.

Ciljna populacija so bili učenci 1. razreda. Učenci so se naučili osnov prve pomoči, pridobili so znanje o poškodbah in se na zanimiv način naučili, kak naj si zapomnijo številko nujne medicinske pomoči. Otroci so na koncu delavnice prejeli diplomo, poučno slikanico in  trak s kartico “Znam pomagati”. 

Projekt je sicer nastal skozi iniciativo nemške letalske reševalne službe / službe Deutche Rettungsflugwacht, ki v svojih rezultatih poroča o izredno pozitivnem odzivu s strani otrok, vzgojiteljev, študentov, učiteljev in staršev. Namen projekta je v tem, da se otroci skozi igro naučijo ravnanja pri manjših nezgodah in v primerih izrednih situacij. Prva pomoč in ravnanje v izrednih situacijah postane za otroke nekaj samo po sebi razumljivega in običajnega v vsakdanjem življenju.

V naslednjih mesecih načrtujemo izvedbo delavnic prve pomoči po osnovnih šolah in vrtcih v osrednje slovenski regiji.


Fotografije