20/12/2013

Obdarovanje otrok v bolnišnicahPrednovoletni čas je obdobje čarovnije majhnih lučk, čas upanja in iskrice v očeh ljudi. A za vse žal ni tako, veliko ljudi je v tem času ločenih od svojih bližnjih in so zaradi bolezni ta čas prisiljeni preživeti v bolnišnicah. Najhuje je to za najmlajše -male otroke, ki so navezani na svoje starše.

Študentje zdravstvene in babiške nege smo se zato odločili, da bomo otrokom vseeno pričarali malo prazničnega vzdušja in jih obdarili z igračami, šolskimi potrebščinami in drugimi malenkostmi, ki otrokom veliko pomenijo v sivini čakanja na vrnitev v svoje domače okolje.

To smo načrtovali že dolgo pred Božičem, ko smo poslali prošnje za donacije različnim podjetjem po vsej Sloveniji. Odziv je bil neverjeten in zbrali smo toliko donacij, da smo se odločili obdariti otroke več slovenskih regij.

Vemo, da darila ne morejo nadomestiti prisotnosti staršev, a lahko malo zmanjšajo dolgčas po domu s tem, ko se otroci zamotijo z drugimi stvarmi. Otroci, ki smo jih obdarili, so nedvomno imeli polepšano bivanje in tudi sami smo se počutili neverjetno dobro, ko smo priklicali nasmehe na usta naših malih fantov in deklic.


študentka Kim Peternel