20/05/2014

Aktivnosti študentov ob Dnevu srčnega popuščanja v Splošni bolnišnici Jesenice


V petek, 9. 5. 2014 smo v Splošni bolnišnici Jesenice izvajale aktivnosti ob Dnevu srčnega popuščanja. Aktivnosti so potekale v avli bolnišnice. Izvedli smo, kar nekaj intervencij: merjenje krvnega pritiska, merjenje glukoze v krvi, merjenje nivoja holesterola v krvi in snemali elektrokardiograf. Ugotovile smo, da je bilo pri obiskovalcih največ zanimanja za merjenje nivoja holesterola v krvi. 
Poleg naštetih intervencij  smo obiskovalcem delile tudi zloženke o srčem popuščanju, krvnem pritisku ter dnevnike o vodenju krvnega pritiska. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi film o srčnem popuščanju, ki je predstavljal znake ter značilnosti bolezni.
Ker smo si izmerjene vrednosti tudi beležile vam bomo predstavile, koliko meritev je bilo izvedenih: krvni pritisk smo izmerile 45-krat , nivo holesterola v krvi smo izmerile 38-krat in glukozo v krvi kar 65-krat.
Na podlagi rezultatov števila izvedenih intervencij, lahko rečemo, da  so se obiskovalci v velikem številu udeležili Dneva o srčnem popuščanju in menimo, da so tovrstne aktivnosti zelo pomembne. Dan je potekal poučno, zanimivo in pestro.

Zahvaljujemo se Splošni bolnišnici Jesenice za omogočeno sodelovanje, kot tudi Visoki šoli za zdravstveno nego Jesenice, ki nam poleg študija omogoča vključevanje v preventivne in promocijske aktivnosti, ki pomembno prispevajo pri profesionalnem razvoju študentov zdravstvene nege.

FOTO GALERIJA


Študentke prvega letnika:
Anita Rošić, Špela Kovač, Jasna Šabić, Monika Bergant