Visoka šola za zdravstveno nego Jesenice se je konec letošnjega avgusta prijavila na razpis..." /> Visoka šola za zdravstveno nego Jesenice se je konec letošnjega avgusta prijavila na razpis..." />
14/10/2009

Izvedba prve mednarodne izmenjave študentov VŠZNJ

Visoka šola za zdravstveno nego Jesenice se je konec letošnjega meseca avgusta prijavila na razpis »Finančni mehanizem EGP in Norveški finančni mehanizem«, ki ga je objavil center CMEPIUS v Ljubljani. Projekt omogoča mednarodno sodelovanje in raziskovanje slovenskih visokošolskih institucij z državami, kot so Norveška, Islandija in Lihtenštajn.

Na povabilo k mednarodni izmenjavi študentov z norveško fakulteto Oslo University College, Faculty of Nursing, sta se odzvali dve študentki tretjega letnika rednega študija programa Zdravstvena nega, in sicer Anita Obad in Urška Stojanović. Na Norveško sta odpotovali 03. 10. 2009 za obdobje treh mesecev. Njuna izmenjava bo potekala v obliki študija in klinične prakse.

Visoka šola za zdravstveno nego Jesenice si v bodoče želi trajnega sodelovanja s tujimi visokošolskimi institucijami, zato je v študijskem letu 2009/2010 s Faculty of Nursing podpisala medinstitucionalni sporazum, v okviru katerega je mogoče tudi sodelovanje pri oblikovanju skupnih bolonjskih programov.

Več informacij o poteku izmenjave lahko najdete tukaj. V galeriji pa si že lahko ogledate nekaj fotografskih utrinkov.