05/09/2014

Fakulteta za zdravstvo Jesenice na srečanju delovne skupine konzorcija IRIS na Danskem

Konzorcij IRIS se je sestal na rednem letnem srečanju, ki je potekalo od 3. do 5. septembra 2014 v mestu Aarhus na Danskem. Srečanje je organizirala VIA University College. Udeležili so se ga predstavniki članov konzorcija IRIS iz Oslo and Akerhus University College of Applied Sciences, Norveška, Instituto Politécnico de Leiria, Portugalska, in Fakultete za zdravstvo Jesenice. FZJ je na srečanju konzorcija zastopala doc. dr. Joca Zurc.

V sredo, 3. septembra 2014, je zasedal upravni odbor konzorcija, ki je pregledal in potrdil zaključno poročilo Erasmus intenzivnega programa "Works in Progress - Malta 2014". Upravni odbor je nadalje razpravljal o razvoju konzorcija v letu 2015 z vidika možnosti, ki jih lahko konzorcij ponudi študentom in visokošolskim učiteljem partnerskih institucij. Ponovno so bili proučeni in posodobljeni cilji, vizija in poslanstvo konzorcija. Upravni odbor se je seznanil tudi z rezultati in evalvacijsko oceno prijave projekta konzorcija na razpis Erasmus+, akcija KA2 - strateška partnerstva, ter sprejel odločitev, da se nadgrajena prijava predloži ponovno na razpis Erasmus+ v letu 2015. V ta namen je bila imenovana delovna skupina konzorcija za delo na prijavi, ki bo okrepljeno tudi z raziskovalnim pristopom.

V četrtek, 4. septembra, in petek, 5. septembra 2014, je potekalo delovno srečanje predstavnikov visokošolskih učiteljev konzorcija. Skupina, ki je pričela z delom na prijavni dokumentaciji Erasmus+, akcija KA2, se je osredotočila na izobraževanje magistrskih študentov na področju raziskovalne metodologije s pomočjo e-tehnologije ter opredelila dve srečanji magistrskih študentov članic konzorcija, na katerih bodo lahko predstavili svoje raziskovalno delo. Prvo dvo-dnevno srečanje bo potekalo v mesecu maju 2015 v Instituto Politécnico de Leiria na Portugalskem in bo namenjeno magistrskim študentom na začetku raziskovanja, da predstavijo svoje delo v nastajanju ("works in progress"). Drugo srečanje bo potekalo na Fakulteti za zdravstvo Jesenice v mesecu juniju 2015, ko bodo v okviru 8. mednarodne znanstvene konference svoja zaključena magistrska dela predstavili dosedanjih udeležnci Erasmus IP programa "Works in Progress" ter drugi zainteresirani podiplomski študenti partnerskih inštitucij konzorcija IRIS. Odbor učiteljev je zasnoval tudi skupno pregledno študijo in empirično anketno raziskavo med partnerji konzorcija o e-izobraževanju pri študentih zdravstvenih ved.