24/04/2018

Utrinki iz Erasmus+ Škotske

Teja in Primož sta še vedno na Škotskem. Teji se zahvaljujemo za poslane informacije in fotografije!
"Da se vam malo javim iz Škotske. Tukaj je res super, čeprav je bolj mraz... danes je okoli 11 stopinj, vedno pa zelo piha. Mislim, da so naju najbolj presenetili ljudje tukaj, povsod so zelo odprti in prijazni, vedno lahko vprašaš kogarkoli in ti bo z veseljem pomagal. Največja težava pa je njihov naglas, prvi teden nisva razumela skoraj nič :) zdaj pa je že bolje. Nastanjena sva v Ayr Campusu. Mesto Ayr leži ob morju in je zelo lepo, se pa bolj malo dogaja in je bolj mirno.
Praksa mi je v Sloveniji veliko bolj všeč. Tukaj samo zdravniki vstavljajo kanile in jemljejo kri, sistem je čisto drugačen. Na praksi so vsi tako zelo prijazni, nekateri študenti in mentorji me celo zjutraj pridejo iskat pred univerzo. 
Najbolj naju je s Primožem presenetila njihova prehrana. Prehranjujejo se zelooo ne zdravo :) imajo pa tudi veliko problemov z debelostjo. Ko jemo zajtrk me vsi gledajo čudno, ker sem skoraj edina, ki si prinese sadje in kosmiče. Ostali jejo čips, coca colo, vse stvari imajo večinoma ocvrte. 
Tako da zaenkrat se imam res odlično in še nič ne pogrešam Slovenije :)."