31/07/2018

FZAB ponovno uspešna na mednarodnih razpisih

Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin se je uspešno prijavila na mednarodni razpis v sklopu programa Erasmus+, kjer je pridobila projekt z naslovom Hospitals and faculties together for prosperous and scientific based healthcare (ProCare). Namen projekta ProCare je vzpostaviti in izboljšati povezanost in sodelovanje med izobraževalnimi institucijami in kliničnimi okolji, kar bo prispevalo k nadaljnji uveljavitvi znanstveno utemeljene zdravstvene nege.
 
FZAB je nosilka triletnega projekta, pri katerem bodo kot partnerji sodelovali še Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru, Splošna bolnišnica Jesenice, Universidad de Alicante, Hospital Clínica Vistahermosa, Università degli Studi di Udine, Policlinico Città di Udine in University of Limerick.
 
FZAB bo kot partnerica sodelovala v še enem mednarodnem projektu v sklopu programa Erasmus+. Gre za projekt Providing a Teaching and Learning Open and Innovative Toolkit for Evidence-based Practice to Nursing European Curriculum (EBP e-Toolkit). Nosilka projekta je španska univerza Universidad de Murcia. Projekt traja tri leta in se bo izvedel skupaj s partnerji iz Grčije, Italije, s Češke in Poljske.