26/02/2019

Pozdrav študentke Pie Porenta iz Estonije

V Talinu sem zdaj že teden dni in priznati moram, da mi je kot mesto bolj všeč kot Tartu, morda zato ker je večje in ker imam več družbe. Bivam v študetskem hostlu, kjer je res polno tujih študentov in že po prvem tednu sem spoznala ogromno novih ljudi, s katerimi preživljamo večino prostega časa, saj so me zelo lepo sprejeli. Počutim pa se zelo domače!

Včeraj, v ponedeljek je bil moj prvi dan prakse na področju mentalnega zdravja. V otroško bolnišnico sem prišla ob 9. uri, kjer je mene in še dve študentki pričakala koordinatorica in nas odpeljala po oddelkih - mene v sosednjo stavbo v otroško psihiatrično kliniko. Dodelili so mi res super mentorico, s katero sva se zelo ujeli, takoj me je vsem predstavila in super govori angleško. Kljub svojemu delu, večino časa preživi z mano in se mi posveča, mi prevaja kaj se pogovarjajo med seboj, me vključuje v razne intervencije, tako da, se počutim zelo lepo sprejeto. 
 

Ljudje so zelo prijazni, pripravljeni pomagati, večina pa jih tudi govori angleško. Na življenje sem se tudi že kar navadila, v bolnico hodim z avtobusom, ki vozijo vsakih par minut, praktično imam vse blizu, tako da mi dolgčas res ni.
 
Erasmus organizacija Tallinn organizira miljone dogodkov, ki se jih lahko udeležijo tako tuji kot domači študenti. Od raznih zabav, pohodov, tečajev, izletov vse vse vse. Jaz pa že pridno planiram kaj bom še lahko obiskala tukaj okoli. 
Res mi ni žal da sem prišla sem, v Estonijo!