09/04/2020

Vabilo študentom za vključitev v prostovoljno delo – Dom upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice

Spoštovani študentje,

V Domu upokojencev dr. Franceta Bergelja Jesenice izvajamo socialnovarstvene storitve institucionalnega varstva za starejše in storitve socialne oskrbe na domu.

Domovi za starejše se že nekaj let soočamo s kadrovsko podhranjenostjo, zastarelimi normativi in mnogimi drugimi izzivi, ki nam jih prinašajo spremenjene demografske razmere in na splošno razmere v današnji družbi. Na vse te izzive iščemo rešitve in si prizadevamo za izvajanje kakovostne zdravstvene nege in socialne oskrbe za naše stanovalke in stanovalce ter uporabnike pomoči na domu.

V sedanji situaciji, ko se soočamo z izrednimi razmerami zaradi epidemije virusa SARS-CoV-2, smo ob podpori in usmeritvah domske zdravnice Maje Robič samoiniciativno pričeli z uvajanjem ukrepov, ki jih ves čas nadgrajujemo v skladu z vsemi  navodili pristojnih ministrstev.

V naši ustanovi prebivajo stanovalci, ki so zelo ogroženi in potrebujejo ustrezno zdravstveno nego in oskrbo, da preprečimo pojav in širjenje bolezni COVID-19. Zaenkrat so bili vsi odvzeti brisi pri stanovalcih in zaposlenih negativni. Po navodilih Ministrstva za zdravje imamo pripravljene ločene dele za oskrbo zdravih stanovalcev, stanovalcev s sumom na okužbo in okužene stanovalce. V pripravljenosti so tudi ekipe zaposlenih, ki bodo delali le z obolelimi stanovalci.

Zaradi bližanja vrhunca epidemije virusa COVID-19 se obračamo na vas študente, s prošnjo, da bi nam pomagali s prostovoljnim delom pri  oskrbi naših  zdravih stanovalcev  (osnovna osebna higiena in preoblačenje stanovalcev, obračanje stanovalcev, nameščanje v ustrezne položaje, posedanje stanovalcev, razdeljevanje obrokov in hranjenje, hidracija stanovalcev, skrb za okolico stanovalcev,…), lahko pa bi se prostovoljci vključili tudi v druge aktivnosti v našem domu (delo v kuhinji, pralnici, čiščenje prostorov, …).

Ob tej priložnosti vas želimo tudi seznaniti, da ste kot prostovoljec upravičeni do povrnitve potnih stroškov in zagotovitvi malice.
V kolikor bi nam želeli priskočiti na pomoč in sodelovati z nami v teh res izrednih časih oziroma potrebujete dodatne informacije, nas pokličite na GSM: 040 887 131,  Klara Ravnihar, koordinatorka pomoči na domu in prostovoljnega dela. Veseli bomo vašega odziva.

Lepo vas pozdravljamo in vam želimo, da ostanete zdravi!

Mojca Pavšič, univ.dipl.soc.del.
direktorica