19/11/2021

Obvestilo za študente - POMEMBNO

Vse študente obveščamo, da se lahko udeležite študijskih obveznosti, ki potekajo na lokaciji (Jesenice ali Ljubljana) Fakultete za zdravstvo Angele Boškin in v zdravstvenih oziroma socialno varstvenih ustanovah samo v primeru, da ste zdravi. V kolikor se ne počutite dobro ali imate kakršnekoli znake, ki nakazujejo na okužbo s SARS-CoV-2 ali drugo okužbo dihal, ne vstopajte v prostore fakultete ali zdravstveno oziroma socialno varstveno ustanovo na klinično usposabljanje, tudi če izpolnjujete pogoj PCT. Ostanite doma in se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom.

Virus SARS-CoV-2 se med ljudmi prenaša s kužnimi kapljicami, ki nastanejo ob kašljanju, kihanju, govorjenju, petju ali pospešenem dihanju okužene osebe. Z virusom SARS-CoV-2 se lahko okužimo tudi ob stiku z onesnaženimi površinami, npr. če se onesnaženih površin dotaknemo s prsti, lahko virus zanesemo na sluznice nosu, ust in oči ter se tako okužimo. Najpogosteje se okužba širi med ljudmi, ki so med seboj v tesnem stiku (razdalja do okužene osebe manj kot 2 m). Poleg tega predstavlja tveganje tudi zadrževanje v zaprtih in neustrezno prezračevanih prostorih, v katerih se nahaja večje število ljudi in kjer okužene osebe preživijo dlje časa z drugimi ljudmi (NIJZ, 2021).

Študenti boste lahko nadomeščali študijske obveznosti v skladu s Pravili za nadomeščanje obveznih študijskih obveznosti na študijskih programih na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin.

Bodimo odgovorni.