12/01/2022

Poziv za cepljenje

Drage študentke, dragi študenti!

Ponovno smo se znašli v težkem obdobju, okužbe se iz dneva v dan povečujejo, zaradi okužb na delovnih mestih primanjkuje zaposlenih tudi v zdravstvenih ustanovah, potrebne so prilagoditve študijskega procesa zaradi okužb s SARS-CoV-2, zato vse študentke in študente, ki ste že dvakrat cepljeni pozivamo, da se cepite še s poživitvenim odmerkom, v kolikor sodite v skupino za poživitveni odmerek, študente, ki pa še niste cepljeni, pa vzpodbujamo, da se odločite za cepljenje.

Kot je zapisano na spletni strani NIJZ je cepljenje enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred covid-19. Ne ščiti le cepljenih posameznikov, temveč z zmanjševanjem širjenja bolezni tudi druge. Ključno namreč je, da zaščitimo svoje ter tudi zdravje naših družinskih članov, prijateljev, sosedov, znancev in sodelavcev. S cepljenjem proti covid-19 v Sloveniji sledimo ciljem zmanjševanja umrljivosti zaradi covid-19, zmanjševanja števila hospitalizacij zaradi covid-19 in zaščite prebivalcev, ki so najbolj izpostavljeni tveganju za okužbo covid-19.

Vse informacije o cepljenju proti covid-19 so dostopne na spletni strani: https://www.cepimose.si/. Odgovori na najpogostejša vprašanja glede cepljenja proti covid-19 so dostopna na: https://www.cepimose.si/cepljenjeproti-covidu-19/pogosta-vprasanja-in-odgovori/.

Vabimo vas, da se seznanite z vsebinami in se odločite za cepljenje.


Ostanite zdravi.

doc. dr. Sanela Pivač
Dekanja