28/02/2023

Vabilo študentom Zdravstvene nege za svetovalce Quitline

Spoštovani,

na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) pripravljajo nov cikel izobraževanj za svetovalce na brezplačnem telefonu za pomoč pri opuščanju kajenja. 
 
K sodelovanju vabijo študente ZDRAVSTVENE NEGE po zaključenem 1. letniku študija, ki bi bili zainteresirani opravljati delo na Quitline liniji in so nekadilci oziroma bivši kadilci, ki ne kadijo že več kot eno leto. 
 
Na svetovalnem telefonu za opuščanje kajenja uporabniki dobijo informacije o škodljivostih kajenja, prednostih ne-kajenja, metodah opuščanja kajenja, ki so v Sloveniji na voljo, kam se obrniti po pomoč, informacije o tem, kako opustiti kajenje, izvaja pa se tudi podpora v času opuščanja kajenja in podpora v času vzdrževanja abstinence (https://nijz.si/zivljenjski-slog/tobacni-in-povezani-izdelki/svetovalni-telefon-za-opuscanje-kajenja/).
 
Podrobnosti o izobraževanju, plačilu svetovalcev in delovnem času so navedene v priloženem vabilu, prav tako pa so v njem napisane tudi informacije o prijavi. Prijave sprejemajo do 13. 3. 2023 na elektronski naslov: karmen.brence@nijz.si