01/09/2023

PARA PLAVANJE V KRANJU - pomoč pri izvedbi

Spoštovani,

Na Zavodu za šport Kranj bodo z novim letom 2024 odprli nov program Para plavanje, ki bo potekal na Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju. Povpraševanja je veliko, zato bodo poleg strokovnih oseb za delo z para plavalci potrebovali tudi prostovoljce, študente.
 
Njihova vizija je, ponuditi redne in celoletne para plavalne oblike vadbe otrokom in odraslim s posebnimi potrebami. Para plavalci bodo razporejeni po funkcijskih sposobnostih v ustrezne skupine ali individualno delo.
 
Zakaj para plavanje?
Za svobodo gibanja, občutek drsenja, izboljšan imunski sistem, povečano gibljivost, razbremenjene sklepe, lajšanje težav z dihali. Sproščenost, splošno vzdržljivost in moč. (vir: ZZŠI)
 
Para plavanje presega pomen preostalih športnih dejavnosti, saj zagotavlja varno gibanje v vodi in omogoča bivanje v naravi z ugodnim vplivom sonca in zraka. Osebam s prizadeto motoriko omogoča samostojnost pri gibanju, nasploh pa krepi telesno sposobnost in ugodno vpliva na duševno počutje. Voda osebam s telesno motnjo omogoča samostojno gibanje, kar je posebnega pomena za tiste, ki jim šibkost njihovega skeletnega mišičevja na kopnem ne omogoča prostega in nemotenega gibanja (vir: PZS).
 
Vadba je namenjena rekreativnim plavalcem z željo popraviti tehniko plavanja (prilagojeno specifikam), ter tistim, ki jih zanima tekmovalni nivo plavanja z željo po tekmovanjih.
 
Vadba bo potekala od ponedeljka do petka od 14:00 - 16:00 ure. Seveda je vse odvisno od prijav. 
 
Kontakt za komunikacijo je Luka Smrkolj, strokovni sodelavec na programih. 04 20 14 423 ali na luka.smrkolj@zsport-kranj.si
 
ŠPORTNI DUH NE IZBIRA TELESA!