doc. dr. Katja Pesjak

Pesjak Katja Email: kpesjak@fzab.si
Telefon: +386 4 586 93 64

Kratek življenjepis

Dr. Katja Pesjak je leta 2004 diplomirala na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani s področja analitsko-teoretske smeri sociologije. Zaposlila se je kot mlada raziskovalka na Katedri za družinsko medicino na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Kot znanstvena sodelavka je sodelovala pri projektnih raziskovanjih s področja javnega zdravja; najpogosteje so bila to področja družin, nasilja, alkoholizma, stresa, izgorevanja. Poleg področja javnega zdravja, je bilo raziskovanje usmerjeno tudi k družinam in družinskemu življenju. Iz področja sociologije družin je leta 2011 doktorirala na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani z doktorsko disertacijo »Reorganizirane družine v Sloveniji«. 

Od leta 2009 sodeluje s Katedro za družinsko medicino kot zunanja sodelavka za modularni del študijskega programa. Od leta 2010 dalje je sodelavka OZG Kranj kot predavateljica Komunikacije med partnerjema v okviru šole z starše.

V letu 2014 je bila na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin izvoljena v naziv asistentka za področje Sociologije zdravja in bolezni, v letu 2017 pa se je habilitirala v docentko na istem področju. Na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin je zaposlena kot članica razvojno-raziskovalne skupine in kot mednarodna koordinatorica.

 

 


Bibliografija/COBISS