Romana Petkovšek-Gregorin, mag. zdr. nege, viš. pred.

Petkovšek-Gregorin Romana Email: romi.petkovsek@siol.net
Govorilne ure: 1. četrtek v mesecu ob 16.00 uri po predhodnem dogovoru

Kratek življenjepis

Izobrazba
Srednjo šolo je obiskovala v Kamniku, na gimnaziji Rudolfa Maistra. Šolanje je nadaljevala na Višji šoli za zdravstvo-smer zdravstvena nega v Ljubljani, kjer je diplomirala leta 1981.
V letu 2003 je svoje znanje dopolnila na Visoki šoli za zdravstvo in študij uspešno končala leta 2004. Naslov diplomske naloge se glasi: Rehabilitacijska zdravstvena nega pacientov po amputaciji spodnjega uda.
V letu 2009 je študij nadaljevala na Visoki šoli za zdravstveno nego Jesenice-2.stopnja. Magistrsko delo z naslovom Stališča medicinskih sester o pomembnosti dokumentiranja v zdravstveni negi je zagovarjala 20.5.2014.
 
Delovne izkušnje:
Njena profesionalna pot se je začela januarja 1982 v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana,  v Urgentnem bloku-travmatološka ambulanta.
Leta 1984 se je zaposlila v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu republike Slovenije-Soča, kjer je zaposlena še sedaj. Od leta 1998 dela kot oddelčna medicinska sestra. Na svoji profesionalni poti se je srečevala s pacienti, ki so bili hospitalizirani zaradi različnih patologij.
Je članica razširjenega kolegija za SKZBZN. Delovne izkušnje je pridobivala tudi v tujini kot predavateljica zdravstvene nege medicinskim sestram v Albaniji in v Tajikistanu. Predavanja so potekala pod okriljem Mednarodne ustanove za deminiranje in pomoč žrtvam min (International Trust Fund - ITF).

 


Bibliografija/COBISS