izr. prof. dr. Andrej Robida

Robida Andrej Email: andrej.robida@telemach.net
Govorilne ure: Po predhodnem dogovoru po elektronski pošti.

Nosilec predmetov na II. stopnji


Oblikovanje mikrosistema v zdravstvu

Kratek življenjepis

 

Andrej Robida, dr. med., je specialist pediater in pediatrični kardiolog in privatni visokošolski učitelj. Zadnjih 15 let se intenzivno ukvarja s kakovostjo v zdravstvu in varnostjo pacientov. Poučuje kakovost v zdravstvu in varnost pacientov na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin. Od leta 2001, po vrnitvi iz tujine, do upokojitve v letu 2007, je vodil Oddelek za kakovost v zdravstvu na Ministrstvu za zdravje in sopredsedoval delovni skupini Evropske komisije za varnost pacientov,  kjer je pomagal ustanoviti Evropsko mrežo za varnost pacientov. Od leta 2017 deluje v Odboru za strokovno medicinska vprašanja pri Zdravniški zbornici Slovenije. Je član American College of Cardiology in National Patient Safety Foundation v ZDA. Strokovno vodi Center za izboljševanje kakovosti in varnosti zdravstvene obravnave. Na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin je nosilec predmeta, Oblikovanje mikrosistema v zdravstvu na drugi stopnji študijskega programa Zdravstvena nega.

Andrej Robida je avtor knjige »Pot do odlične zdravstvene prakse«. Knjiga je del študijskega gradiva za oba premeta s področja kakovosti in varnosti pacientov in predstavlja praktično orodje za izboljševanje lastne zdravstvene prakse. V letu 2013 je izšla njegova knjiga o sodobni analizi napak: "Napake pri zdravstveni obravnavi pacientov: Sistematična analiza globjih vzrokov za napako".

Na spletni strani: www. prosunt.si študentje lahko brezplačno dobijo publikacije in raziskave s področja kakovosti in varnosti pacientov.
 


Bibliografija/COBISS