V spletni založbi Fakultete za zdravstvo Jesenice (www.fzj.si) želimo obiskovalcem ponuditi lastne proizvode pod najugodnejšimi pogoji. Pri tem zagotavljamo hitro in zanesljivo odpremo, najkasneje v roku treh delovnih dni od potrditve naročila ter razpoložljivost za informacije preko telefonske številke +386 (0)4 5869 360 ali elektronskega naslova zalozba@fzab.si.

Fakulteta za zdravstvo Jesenice in kupec medsebojne obveznosti pri nakupih preko spletne založbe urejata s Splošnimi pogoji poslovanja.


SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE ZALOŽBE FAKULTETE ZA ZDRAVSTVO JESENICE

SPLOŠNE DOLOČBE

Splošni pogoji poslovanja določajo pravice in obveznosti obeh pogodbenih strank na eni strani Fakultete za zdravstvo Jesenice, na drugi strani pa naročnika storitev ter določajo način, vsebino in pogoje poslovanja ter so sestavni del vsake pogodbe oz. ponudbe.

Splošni pogoji poslovanja se lahko v času veljavnosti spremenijo. Spremenjeni splošni pogoji poslovanja pričnejo veljati z dnevom objave na spletni strani Fakultete za zdravstvo Jesenice www.fzj.si. Splošni pogoji poslovanja so na voljo tudi na lokaciji sedeža Fakultete za zdravstvo Jesenice.

PODATKI O FAKULTETI ZA ZDRAVSTVO JESENICE

Fakulteta za zdravstvo Jesenice
Spodnji Plavž 3
4270 Jesenice

Matična številka: 2245272
ID številka za DDV: SI83837582
Transakcijski račun: SI56 0700 0000 1033 819

Telefon: +386 (0)4 5869 360
Telefax: +386 (0)4 5869 363
Elektronska pošta: zalozba@fzab.si
Spletna stran: www.fzj.si

NAROČILA

Spletna trgovina založbe omogoča obiskovalcem internetnih strani nakupovanje izdelkov, objavljenih na spletni strani Fakultete za zdravstvo Jesenice.

Naročanje poteka prek spleta neprekinjeno 24 ur na dan.

O morebitni spremembi naročila oz. preklica mora kupec o tem ponudnika obvestiti na elektronski naslov zalozba@fzab.si.

CENE

Vse cene so v EUR in vsebujejo predpisani DDV. Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.

PLAČILNI POGOJI

Založba Fakultete za zdravstvo Jesenice omogoča nakup blaga s plačilom predračuna ali po povzetju. Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago last založbe Fakultete za zdravstvo Jesenice.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljavca spletnega mesta. Naročnik prejme obvestilo o uspešno oddanem naročilu.

DOSTAVA IN DOBAVNI ROK

Vsa naročila, ki bodo oddana med tednom (od ponedeljka do petka) do 11. ure, bodo običajno oddana še isti dan oz. v največ treh delovnih dneh. Končna dobava je odvisna od ponudnika kurirskih oz. poštnih storitev, običajno 1 do 2 delovna dneva po oddaji naročila. V primeru naročila v času, ko je šola zaprta v skladu s študijskem koledarjem za tekoče študijsko leto, se dobava izvede v 2 delovnih dnevih po začetku odprtja.

POŠTNINA

Dostavo naročila izvršuje Pošta Slovenije d.o.o..

Stroški dostave z odkupnino - Slovenija:

do 250 g 2,75 EUR

od 250 g do 500 g

3,77 EUR

od 500 g do 1 kg

5,39 EUR

od 1 kg do 2 kg

6,31 EUR

od 2 kg do 5 kg

6,65 EUR

od 5 kg do 10 kg

9,21 EUR

od 10 kg do 15 kg

9,62 EUR


PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 8 dneh od prejetja blaga. To mora sporočiti pisno po faksu na št. +386 (0)4 5869 363 ali pisno na naslov Fakulteta za zdravstvo Jesenice, Spodnji Plavž 3, 4270 Jesenice ali po elektronski pošti na naslov zalozba@fzab.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 8 dneh. V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artikla. Založba Fakultete za zdravstvo Jesenice bo kupcu vrnila že plačano kupnino.

Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

REKLAMACIJE

Rok za reklamacijo je 8 dni od prejema blaga. Reklamacije sprejemamo pisno na naslov Fakulteta za zdravstvo Jesenice, Spodnji Plavž 3, 4270 Jesenice ali po faksu na št. +386 (0)4 5869 363 ali po elektronski pošti na naslov zalozba@fzab.si.

VAROVANJE PODATKOV

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Z naročilom izdelkov na spletni strani www.fzj.si dovoljujete, da založba Fakultete za zdravstvo Jesenice z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Fakulteta za zdravstvo Jesenice zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.

AVTORSKE PRAVICE

Spletno mesto www.fzj.si je v lasti Fakultete za zdravstvo Jesenice. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij s spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

PRISTOJNOST SODIŠČA

Morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. V kolikor sporazuma ne bosta mogli doseči, bo spore reševalo pristojno sodišče na Jesenicah po pravu Republike Slovenije.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.