09/12/2015

V boju proti AIDS-u - “Ne tvegaj – zaščiti se!”

Ob letošnjem obeleženju Svetovnega dneva boja proti AIDS-u smo v Splošni bolnišnici Jesenice študenti Fakultete za zdravstvo Jesenice (FZJ) in dijaki Srednje zdravstvene šole Jesenice (SŠJ) izvajali preventivne aktivnosti.
Tako obiskovalci kot seveda tudi zaposleni so si lahko na dveh postavljenih stojnicah ob tej priložnosti nadeli simbolično rdečo pentljo. Na voljo so bili tudi kondomi, informativno gradivo, izdelki dijakov SŠJ, prav v ta namen smo na FZJ izdelali tudi zloženko z nekaj najpomembnejšimi informacijami o omenjeni okužbi z naslovom “Ne tvegaj – zaščiti se!”
Odziv na ozaveščanje in opominjanje o pomembnosti preprečevanja prenosa in okužbe z virusom HIV je bil tako s strani zaposlenih kot predvsem tudi obiskovalcev zelo dober. Ob krajšem pogovoru in podanih nekaj informacijah je v znak podpore skoraj vsak izmed njih nadel rdečo pentljo.
Upamo pa, da je poleg tega vsaj nekaj njih poneslo s seboj tudi misel in glavno sporočilo dneva boja proti aidsu – Uporabite zaščito, ni vredno tvegati!

Anja Stenovec, Anita Rošić in Snežana Radić,
Študentke 3. letnika FZJ