22/12/2015

Mesec december je mesec poln presenečenj

Mesec december je mesec poln presenečenj, radosti, topline in veselja. Je čas, ko preletimo uspešnost iztekajočega se leta in čas, ko snujemo načrte prihajajočega. Je čas, ko se ljudje povežemo med seboj in posvečamo pozornost svojim najbližjim, ter tistim, ki so jo v teh dneh toliko bolj potrebni.
Študentke FZJ smo sklenile prenesti kanček praznične topline na otroški oddelek Splošne bolnišnice Jesenice in v gorenjski zavod Zveze Sonček. Opremljene z najlepšimi željami in pozitivno energijo smo preživele krasno dopoldne z otroki. Da bi bilo njihovo bivanje v bolnišnici bolj prijetno, smo jim pripravile pester program otroških pesmi in iger, božičnih zgodb ter sladkih darilc. Bilo je tako preprosto in veselo, da bi z eno besedo lahko zapisali popolno. Velike otroške oči, hiter utrip malih src ter misli, polne pričakovanj in zadovoljstva, so povrnile vložen trud.
Ob tem se želimo zahvaliti vsem, ki so pripomogli k uresničitvi prostovoljne aktivnosti študentov. Hvaležne smo za pomoč pri ustvarjanju otroških nasmehov, nasmehov njihovih staršev in nenazadnje za spomin na veselje v očeh otrok, ki nas še spremlja.

Alenka Jereb, Tadeja Pfajfar in Manca Stare


VOŠČILO

Sreča je v majhnih stvareh, ki nas iz dneva v dan dela boljše, močnejše in navdane z optimizmom. Že preprosto dejanje, kot je nasmeh ali topla beseda, lahko povrne upanje in nekomu polepša dan.
Naj bo tudi v letu 2016, vaš korak odmeven, vaša beseda pogumna, vaše življenje iskrivo, ustvarjalno in polno toplih trenutkov.
Srečno!