06/10/2017

Študenti spoznajmo se

Na fakulteti smo za študente prvih letnikov organizirali spoznavni dan, pod motom »Študenti, spoznajmo se«. Dogodek je namenjen sprejemu nove generacije študentov na fakulteto, s katerim želimo vzpodbuditi medsebojno povezovanje študentov vseh letnikov, študentom brucom omogočiti lažji prehod iz srednješolskega na visokošolsko izobraževanje ter jim pomagati pri »vklopu« v novo študentsko življenje.

Za prijetno vzdušje so poskrbeli tudi predstavniki Kluba borilnih veščin Samurai, ki uspešno delujejo pod vodstvom priznanega trenerja, profesionalnega borca, v poletnih mesecih pa znanega tudi iz plesnega parketa in iz oddaje Zvezde plešejo - Denisa Porčiča Chorchypa (www.samurai-klub.si), ki so predstavili kickboks in ostale borilne veščine v pravi luči, s katerimi želijo vplivati k osebnostnem razvoju posameznika. Za zdrav duh v zdravem telesu so poskbeli tudi vaditelji orientalskih plesov, hiphopa, breakdanca in joge.

S predstavitvijo so poudarjali pomen redne fizične vadbe, ki ne izboljša le fizičnih sposobnosti, temveč tudi razumske. Gibanje je zelo pomemben dejavnik našega vsakdana, s katerim ohranjamo pozitiven odnos do življenja ter premagujemo stresne situacije.

Kljub obveznostim, ki jih imajo študenti, dolga predavanja, zgodnje vstajanje, učenje, priprave, izpitna obdoba, ki posledično lahko vodijo tudi do stresnih situacij, želimo študente spodbuditi k aktivnejšem preživljanju prostega časa ter razvijanju pozitivnega odnosa do zdravja.

Obdobje študneta prinaša veliko novih izzivov!

Razvijamo tudi nove ideje in aktivnosti na področju krepitve pozitivnega odnosa študentov do zdravja.