18/04/2018

Aktivnosti ob Svetovnem dnevu zdravja

V petek, 6. 4. 2018 so v dvorani Kolpern na Jesenicah potekale aktivnosti ob Svetovnem dnevu zdravja, ki je letos potekal pod geslom »Univerzalna dostopnost do zdravstvenih storitev za vsakogar, vsepovsod«. S strani Zdravstvenega doma Jesenice je bila Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin povabljena k aktivnemu sodelovanju. Pri aktivnostih smo sodelovale študentke Eva Lebar, Sara Zupančič, Klavdija Štular, Ana Oražem in Jana Žemlja.
Na stojnici smo izvajale meritve krvnega tlaka in krvnega sladkorja. Zanimanje za našo stojnico je bilo precejšno, saj smo imeli obiskovalce tako med starejšo populacijo, kot med mlajšo, ki so prireditev obiskali v sklopu šole.
Seveda smo poskrbeli tudi za lastno zdravje in med samim dnevom namenili tudi nekaj minut telovadbi, pri kateri smo sodelovali vsi tedaj prisotni v dvorani. Poleg tega je bila vsem prisotnim ponujena možnost nordijske hoje v okolici dvorane v razdalji približno enega kilometra.
Študentke Fakultete za zdravstvo Angele Boškin menimo, da so ljudje ob Svetovnem dnevu zdravja pridobili veliko koristnih informacij, ki jim bodo pripomogle k boljšemu zdravju. Učencem in dijakom, ki so nas tudi obiskali, pa je bilo prek predstavitve promocije zdravja omogočeno, da se seznanijo z zdravimi življenjskimi navadami ter tako preprečijo nastanek kroničnih bolezni.

Študentka Ana Oražem