15/05/2020

Obvestilo knjižnice - izposoja, vračanje gradiva

Spoštovani,

obveščamo vas, da bo, skladno s pripročili NIJZ (https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/knjiznice.pdf) od torka 19. 5. 2020 mogoča izposoja gradiva in vračanje gradiva iz knjižnice FZAB na Jesenicah in iz dislocirane enote knjižnice ŠSLJ v Ljubljani, po naslednjem postopku:
- Izposoja in vračilo gradiva sta mogoča vsak torek, od 9:00 do 16:00 ure, do preklica.
- Vhod v fakulteto še ni omogočen. Prevzem ali vračilo gradiva bosta mogoča pred fakulteto. Študent in knjižničarka morata uporabljati zaščitno masko. Gradivo študent ali knjižničarka odložita na mizo pred vhodom v fakulteto, iz razloga zagotovljanja ustrezne razdalje med posamezniki. 
 
Izposoja gradiva:
- Izposoja gradiva je mogoča ob predhodnem naročilu preko e pošte, na naslovih: nrustja@fzab.si in mfemc@fzab.si in je omejena na 5 enot.
- Na dan izposoje študent, ki bo prišel prevzet naročeno gradivo, pred vhodom fakultete pokliče na : 
04 5869 366 (Nina Rustja), če prevzema gradivo na Jesenicah ali
05 9339 580 (Maja Femc), če prevzema gradivo iz knjižnice ŠSLJ v Ljubljani,
knjižničarka pa bo gradivo, skupaj z zadolžnico, z navedenim rokom poteka izposoje prinesla do vhoda.
 
Vračilo gradiva:
- Do ponovnega odprtja fakultete in s tem tudi knjižnice, bomo rok že izposojenemu gradivu še vedno tedensko avtomatsko podaljševali. Študenti, ki bi gradivo želeli vrniti, to lahko storijo ob torkih.
- Študent, ki gradivo želi vrniti, ob prihodu do vhoda fakultete pokliče na ustrezno, zgoraj navedeno telefonsko številko in počaka na knjižničarko, da gradivo prevzame.
 
Študente prosimo, da prevzemajo/vračajo gradivo zgolj, če so zdravi in ne kažejo znakov okužbe dihal (npr. nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišane telesne temperature...). Za študente s kroničnimi nenalezljivimi bolezni lahko gradivo prevzame nekdo drug, kar je potrebno sporočiti ob naročilu gradiva.
 
Ob morebitnih spremembah, vezanih na delo knjižnice vas bomo obvestili.
 
Za vsa dodatna pojasnila lahko pišete na nrustja@fzab.si in mfemc@fzab.si.