01/01/2017

9. zimska šola tutorstva: Opolnomočenje za javno nastopanje

Izvedli smo

 9. ZIMSKO ŠOLO TUTORSTVA:

OPOLNOMOČENJE ZA JAVNO NASTOPANJE

9. zimska šola tutorstva je potekala v petek, 27. januarja  2017. Zimska šola tutorstva je bila namenjena vsem, ki izvajajo tutorstvo na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin, in sicer študentom tutorjem in učiteljem tutorjem. Namen zimske šole tutorstva, je poglobitev in osvojitev novih znanj za uspešno izvajanje tutorstva. 

Delavnico opolnomočenje za javno nastopanje je vodila Jasna Knez, licencirana in certificirana poslovna, NLP in sistemska timska coachinja, Jungian coach, trenerka za razvoj timov, SDI moderatorka in trenerka, predavateljica in svetovalka za komunikacijski management. 

 
Kratek opis delavnice:
Program delavnice, trening javnega nastopanja je bil zasnovan tako, da so udeleženci v skupini osvežili, poglobili in nadgradili svoja znanja s področja retorike in nastopanja.

 
1. Pred treningom (teden dni pred delavnico so udeleženci dobili vprašalnik, na podlagi katerega so se oblikovale primerne vaje in primerni načini predstavitve za posameznike)

2. Javno nastopanje

Spoznavanje: mehki, spoznavno motivacijski del (predstavitev na kreativen način, Interaktivno spoznavanje in definiranje pričakovanj, ciljev in pravil za delo: Program bo zame osebno uspešen če bom... Od trenerja pričakujemo....? Kako vidimo svet in se odzivamo nanj, komunikacijski model in skrivnosti učinkovitega nastopanja. Kako pridemo do suverenega, naravnega in prepričljivega nastopa.
Verbalna komunikacija: govorna kultura, avtentični glas, vsebina komuniciranja. (vaje govorne tehnike, jasno izražanje, povedati bistvo, kaj so in odprava mašil, pravilno dihanje pri nastopu).
Neverbalna komunikacija: notranje razpoloženje in značaj v povezavi z govorico telesa inosebnim videzom, (drža telesa, gestikulacija rok in uporaba kretenj, mimika obraza, pogled, kako govori telo, kaj nam pove telesna govorica, naša in od sogovornikov).
Vsebina in priprava vsebine, (uvodni nagovor, jedro, zaključevanje govora oz. zaključek, kako podajamo vsebino (majhni triki, s čim nikoli ne začnemo, kako pridobimo občinstvo na svojo stran, pritegnemo pozornost, kako končamo, da si nas zapomnijo)).
Stres ter trema pred javnim nastopanjem in kako ju obvladovati.
Prilagojene vaje za delo v večji skupini
Za konec pa namigi »Na kaj nikoli ne smete pozabiti!«

3. Praktični del – velik nabor praktičnih vaj in tehnik kako se spopasti s tremo 

 

PROGRAM:

  8.30 - 9.00    Registracija udeležencev

  9.00 - 9.15    Uvodni pozdrav z začetkom 

  9.15 - 10.30  Prvi vsebinski sklop

10.30 - 10.45  Kratek odmor

10.45 - 12.00  Drugi vsebinski sklop

12.00 - 12.30  Kratek odmor

12.30 - 13.30  Tretji vsebinski sklop

13.30 - 14.00  Zaključek

 

 

 

 

 

PROGRAM