20/07/2017

Strokovna delavnica: Usposabljanje diplomiranih medicinskih sester kot promotorjev za zdravljenje odvisnosti od tobaka

V sklopu projekta Vzhodno evropski Center odličnosti medicinskih sester za nadzor nad tobakom: Usposabljanje  medicinskih sester kot promotorjev za zdravljenje odvisnosti od tobaka Centre of Excellence for nurses in tobacco control

smo 24. 11. 2017 izvedli celodnevno strokovno delavnico z naslovom 

Usposabljanje diplomiranih medicinskih sester kot promotorjev za zdravljenje odvisnosti od tobaka

Delavnica je bila namenjena diplomiranim medicinskim sestram, ki prihajajo v stik s kadilci.

V sklopu strokovne delavnice so udeleženci pridobili nova znanja in vodstvene sposobnosti za zdravljenje odvisnosti od tobaka. Diplomirane medicinske sestre lahko pomembno pomagajo pacientom pri opuščanju kajenja.

 

 

NA KRATKO O PROJEKTU:

Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin skupaj s še 5 državami (Češka, Slovaška, Madžarska, Romunija in Moldavija) sodeluje v projektu Vzhodno evropski Center odličnosti medicinskih sester za nadzor nad tobakom: Usposabljanje medicinskih sester kot promotorjev za zdravljenje odvisnosti od tobaka (EASTERN EUROPE NURSES’ CENTRE OF EXCELLENCE FOR TOBACCO CONTROL – DEVELOPING NURSE CHAMPIONS FOR TOBACCO DEPENDENCE TREATMENT,  (EE-COE II). Projekt poteka od februarja 2017 do  januarja 2019.

Namen projekta je ustvariti možnosti za povečanje znanja, odgovornosti in zavedanja diplomiranih medicinskih sester o nekadilskem vedenju ter izobraževanju pacientov o opuščanju kajenja z uvedbo različnih metod dela.

Dejavnosti so usmerjene v opolnomočenje diplomiranih medicinskih sester, ki bodo s pridobljenim znanjem na delavnicah okrepljene z znanji  s področja nudenja pomoči opuščanja kajena. 


VEČ O PROJEKTU

 

 

 

 


 

 

PRIJAVNICA