29/05/2008

Tridnevna učna delavnica Veščine tutorstva® (Tutoring Skills®) in coachinga pri tutorstvu

Tutorstvo je danes proces podpore izobraževanju, v katerem tutor, ki je strokovnjak z izkušnjami na določenem področju, prenaša kompetence, ki jih ima, izkušnje, poznanstva, koristne povezave na udeleženca v tutoring  procesu (tutorca). Tutorjeva naloga je pomagati in svetovati. Coach pomaga ljudem doseči več v njihovem zasebnem in poslovnem življenju. NLP Coaching je oblika svetovanja, kjer ne gre samo za svetovanje, ampak tudi za ugotavljanje, kako priti do želenega cilja oziroma spremembe. Tutor kot coach pomaga, da oseba sama najde rešitve brez ponujanja nasvetov, kar pri svetovanju ni pravilo. Bistveno orodje tutorja kot coacha je postavljanje pravih vprašanj. Danes je v svetu dela in hitrih sprememb tutorstvo enostaven, prilagodljivi, hiter, cenejši in učinkovit proces pridobivanja najrazličnejših kompetenc, zato nas ne sme čuditi, da njegov razmah v zadnjem času doživlja tako neslutene razsežnosti.

V program tridnevne učne delavnice so bile vključene naslednje vsebine: tutor in tutorec - prenašalec in sprejemnik kompetenc; tutor kot coach; NLP coaching proces; tutorski proces; nove informacijske in komunikacijske tehnologije; učinkovita komunikacija v tutorskem procesu; predstavitve in nastopni tutoring; moč osebnega stila učenja.

Delavnica je potekala na Bledu, v hotelu Best Western Hotel Kompas, Cankarjeva ulica 2, v konferenčni dvorani Triglavska.

Ob tej priložnosti je bil izdan priročnik Veščine tutorstva  in coachinga pri tutorstvu.
 
 

Program učne delavnice.