Št.:55

Vsak lahko reši življenje, pomagaj tudi ti

Razpisodajalec : Občina Jesenice

Trajanje projekta: 2017

Nosilec projekta: Občina Jesenice

Partnerji projekta: FZAB

Odgovorna oseba: Sanela Pivać

Kratek opis projekta

Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin (FZAB) skupaj z Občino Jesenice izvaja razvojni projekt »Vsak lahko reši življenje, pomagaj tudi ti«. S projektom želimo ozavestiti laično populacijo o pomenu oživljanja ob srčnem zastoju, saj preživetje in kvaliteto življenja preživelih lahko povečamo le z ozaveščanjem laične populacije o temeljnih postopkih oživljanja. Raziskave kažejo, da je preživetje ob srčnem zastoju odvisno od sposobnosti osebe, ki prva nudi pomoč in izvajanja temeljnih postopkov oživljanja.

Izvajalci delavnic so študenti FZAB, ki so bili predhodno educirani in mentorirani s strani visokošolskih učiteljev FZAB.  V projektu sodeluje 15 študentov. 
Delavnice se izvajajo v občini Jesenice  v javnih zavodih, šolstvu, podjetjih, na raznih prireditvah v okviru lokalne skupnosti, idr.  Namen projekta je povečati delež laične populacije, ki bo ob srčnem zastoju začela oživljati. 
 

Projektne aktivnosti
Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin (FZAB) skupaj z Občino Jesenice  sodeluje v razvojnem projektu »Vsak lahko reši življenje, pomagaj tudi ti«. S projektom želimo ozavestiti občane Jesenic o pomenu oživljanja ob srčnem zastoju, saj preživetje in kvaliteto življenja preživelih lahko povečamo le z ozaveščanjem laične populacije o temeljnih postopkih oživljanja. Raziskave kažejo, da je preživetje ob srčnem zastoju odvisno od sposobnosti osebe, ki prva nudi pomoč in izvajanja temeljnih postopkov oživljanja.

Izvajalci delavnic so študenti, ki so bili predhodno educirani in mentorirani s strani visokošolskih učiteljev FZAB.  V projektu sodeluje 15 študentov. Delavnice bomo izvajali v občini Jesenice  v javnih zavodih, šolstvu, podjetjih, na raznih prireditvah v okviru lokalne skupnosti, idr.  Do konca meseca maja 2017 načrtujemo, da bomo izobrazili do 500 občanov Jesenic.  S tovrstnim projektom želimo povečati delež laične populacije, ki bo ob srčnem zastoju začela oživljati.

 

 

 Reference projekta

 NOVICA O PROJEKTU

OBJAVA V GORENJSKEM GLASU

OBJAVA V JESENIŠKIH NOVICAH