27/09/2018

STAR VITAL - 45+ dobra izbira

 
 

V torek, 18.septembra 2018 je bila na Univerzi na Primorskem, na Fakulteti za vede o zdravju druga konferenca projekta STAR-VITAL. To je projekt, ki podjetjem brezplačno pomaga pri vzpostavitvi in integraciji konkretnih ukrepov varovanja in promocije zdravja ter varnosti in dobrega počutja z namenom zagotavljanja trajnostnih in zdravih delovnih mest – predvsem za starejše zaposlene. Izvajata ga dve fakulteti Univerze na Primorskem (Fakulteta za vede o zdravju in Fakulteta za management), Nacionalni inštitut za javno zdravje, Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Na konferenci so bila predstavljena tista svetovanja in delavnice, ki jih projekt STAR-VITAL ponuja podjetjem in sicer na področju: 
- Zdrave prehrane
- Skrbi za lastno zdravje na delovnem mestu
- Spoprijemanja s stresom
- Komunikacije med zaposlenimi
- Spreminjanja stališč do starejših
- Kadrovskih intervenc.

Ste podjetje v Sloveniji, ki se sprašuje, kako boste organiziralo delo v času, ki je vedno bolj odvisen od starejše delovne sile? Rodnost v Sloveniji je že leta nizka, pričakovana življenjska doba pa nenehno narašča, s čimer se podaljšuje tudi (obvezna in prostovoljna) delovna doba zaposlenih.

Ali ste pripravljeni na izzive prihodnosti? Ali znate dovolj dobro poskrbeti za delavce, še posebej starejše, za sodelovanje različnih generacij pri delu in ustvariti zdrava delovna mesta? STAR-VITAL projekt vam bo pomagal pri vseh teh vprašanjih. Individualno za vas bomo izdelali analizo stanja in vaših potreb, na podlagi česar vam omogočamo brezplačno svetovanje in ureditev »problemskih« področij.

Vaš interes nam prosim sporočite na: klemen.sirok@fzv.upr.si

Veselimo se srečanja in sodelovanja z Vami!

Ekipa STAR-VITAL