20/05/2013

Udeležba študentov in profesorjev Visoke šole za zdravstveno nego Jesenice na Erasmus intenzivnem programu v Leirii na Portugalskem

Na School of Health Sciences, Polytechnic Institute of Leiria na Portugalskem poteka v času od 13. do 25. maja 2013 Erasmus intenzivni program z naslovom »Works in Progress: An Erasmus Intensive Programme for Master students in the caring professions (št. 2011-1-NO1-ERA10-03310). Erasmus intenzivni programi so kratki študijski programi ali poletne šole, ki na enem mestu združijo študente in profesorje iz različnih visokošolskih institucij. Program je namenjen pridobivanju novih metodoloških znanj za izdelavo magistrskega dela ter konkretnem delu na dispoziciji magistrskega dela udeleženca. Sestavljen je iz predavanj, praktičnih delavnic v manjših skupinah in individualnih konzultacij.

V programu »Works in Progress« sodelujejo študenti in profesorji iz gostujoče države School of Health Sciences, Polytechnic Institute of Leiria, School of Nursing and Midwifery, Trinity College Dublin (Irska), Institute of Nursing, Oslo and Akershus University College of Applied Science (Norveška) in Visoke šole za zdravstveno nego Jesenice (Slovenija).

Letošnjega programa se udeležujeta dve študentki študijskega programa druge stopnje Zdravstvena nega na VŠZNJ. Andreja Vovk, študentka 2. letnika, sodeluje z raziskavo »Povezanost med kakovostjo zdravstvene in babiške nege in zadovoljstvom medicinskih sester in babic v slovenskih bolnišnicah«, absolventka Darja Gorjup Poženel pa z raziskavo z naslovom »Vloge medicinske sestre pri postnatalnem sporočanju diagnoze sindrom Down«.

Kot gostujoči predavatelj v programu sodeluje tudi doc. dr. Joca Zurc, ki bo za udeležence izvedla predavanji in delavnici s področja pisanja dispozicije magistrskega dela ter kakovosti merjenja in jim v nadaljevanju programa svetovala glede možnih metodoloških izboljšav zasnovanih raziskav.

Letošnja udeležba VŠZNJ v programu »Works in Progress« je že četrta po vrsti. Prvič so se študentke študijskega programa druge stopnje Zdravstvena nega s svojimi visokošolskimi učitelji udeležile dvodnevnega WIP seminarja leta 2010 v Dublinu. Leta 2011 je seminar gostila VŠZNJ in leta 2012 je VŠZNJ sodelovala na prvem dvotedenskem WIP seminarju v Oslu na Norveškem.