05/09/2013

CMEPIUS objavil razpis EGP in NFM (Norveški finančni mehanizem)

Spoštovani študenti,

Obveščamo vas, da je CMEPIUS objavil razpis EGP in NFM (Norveški finančni mehanizem). V okviru tega razpisa smo na VŠZNJ že leta 2009 povabili študente, da se udeležijo mednarodnih izmenjav, ki so potekale na šoli Oslo and Akershus University College of Applied Science - HiOA, Institute of Nursing, Norveška.

Tako tudi letošnje študijsko leto vabimo študente, da preživijo določeno obdobje izmenjave na omenjeni norveški šoli, in sicer za namen opravljanja klinične prakse ter vključitve v različne projekte šole.

Mobilnosti študentov bodo potekale v predvidenem obdobju od januarja 2014 do marca 2015. Trajanje prakse je omejeno; praksa - glede na razpis - lahko traja od najmanj 6 tednov do največ 12 mesecev. Področje prakse določita partnerski šoli.

Kratek opis izmenjave:

Izmenjava na Oslo and Akershus University College of Applied Science bi se predvidoma začela 3. ali 4. januarja 2014 in bo trajala 3 mesece. Študenti bodo v prvem tednu deležni različnih predstavitev: šole, ustanov, kjer se bo praksa izvajala, osebja, ipd. Nato se bo začela klinična praksa, ki bo trajala 8 tednov (30ur/teden; 240 ur celotne KP). Področji prakse sta zdravstvena nega v patronažnem varstvu in zdravstvena nega starostnika. Po praksi se bodo študenti vključili v projekt/program, ki se nanaša na promocijo in varovanje zdravja na Norveškem. Program bo trajal 3 tedne.


Več o izmenjavi si lahko preberete tukaj...

Prijavni obrazec...