20/04/2018

Red. prof. dr. Alvisa Palese, gostujoča profesorica

V sklopu projekta 'Kontinuiran razvoj internacionalizacije kakovostnega visokošolskega izobraževanja in raziskovanja v študijskih programih Fakultete za zdravstvo Jesenice' smo na FZAB gostili tujo profesorico, red. prof. dr. Alviso Palese iz Univerze v Udinah. 

Dr. Alvisa Palese je strokovnjakinja na področju kliničnega raziskovanja in izjemno uspešna na področju publiciranja v zdravstveni negi. Je članica konzorcija obsežne mednarodne raziskave med medicinskimi sestrami  RN4CAST. 

Na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin sodeluje na študijskem programu druge in tretje stopnje. Red. prof. dr. Alvisa Palese iz Univerze v Udinah je predavala pri predmetu Na dokazih podprta praksa v promociji zdravja. Pri izvedbi predmeta sodeluje tudi z  visokošolskimi učitelji Fakultete za zdravstvo Angele Boškin, tako se tuje prakse na ustrezen način prenašajo v naš kulturni prostor. Sodelovanje z dr. Palese bo spodbudilo tudi širjenje novih oblik poučevanja in utrjevanje novih študijskih programov, kot je doktorski študij Zdravstvene vede.

Povezanost z mednarodnim okoljem je ključna za pedagoško, razvojno in raziskovalno delo FZAB, saj tako pridobivamo dragocene mednarodne izkušnje, prenašamo dobre prakse v obe smeri, razvijamo skupne predloge za prijave na razvojne in raziskovalne razpise ter skrbimo za razvoj znanstvene discipline, iz katere izhajajo študijski programi FZAB. Projekt je zastavljen tako, da tuji strokovnjaki v času gostovanja na FZAB opravijo ne le pedagoško delo, ampak se tudi aktivno vključijo v druge aktivnosti fakultete.