25/02/2020

Na fakulteti sprejeli prve ukrepe za omejitev širjenja virusa (SARS-CoV-2)

Spoštovani zaposleni, sodelavci in študentje Fakultete za zdravstvo Angele Boškin

Skladno z napotki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v zvezi z ugotovljenimi primeri okužb z novim koronavirusom (SARS-CoV-2), na severu Italije in v krajih, kjer je ta virus bolj razširjen, smo na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin (v nadaljevanju FZAB) sprejeli prve ukrepe za omejitev širjenja virusa.

Vsi, ki ste se v zadnjih 10 dnevih zadrževali ali pripotovali iz izpostavljenih krajev Kitajske, Južne Koreje, Irana ali italijanskih provinc Lombardija, Veneto, Piedmont ali Emiglia Romagna oziroma bili v stiku z okuženo osebo, naslednjih 14 dni ostanite doma ne glede na svoje počutje. O tem obvestite pristojno službo ali osebo (referat, koordinatorja FZAB, koordinatorja v učni bazi, predavatelja), ki bo vašo odsotnost ustrezno evidentiral. V kolikor se vam v tem času pojavijo znaki akutne okužbe dihal (vročina, nahod, kašelj, občutek pomanjkanja zraka) o tem po telefonu ali elektronski pošti obvestite svojega izbranega zdravnika. Ne hodite v ambulanto nenapovedano, da ne boste okužili še drugih. Zdravstvena služba je o ukrepih ob sumu na okužbo s koronavirusom obveščena in nanjo dobro pripravljena. Če v 14 dneh ne boste zboleli (kar je zelo verjetno) lahko nadaljujete z izobraževanjem ali ostalimi aktivnostmi. Svetujemo tudi, da obvestite osebe iz bolj ogroženih držav, da svoj obisk do nadaljnjega odložijo.

Na spodnji povezavi poleg zgoraj navedenih pravil najdete tudi SKICE IN NAVODILA o tem, kakšna je PRAVILNA HIGIENA KAŠLJA in NASVETI ZA UMIVANJE ROK:
https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019

KORONAVIRUS - POGOSTA ZELO KORISTNA VPRAŠANJA IN ODGOVORI:
https://www.nijz.si/sl/koronavirus-pogosta-vprasanja-in-odgovori#ali-obstaja-tveganje,-da-se-nov-koronavirus-pojavi-v-sloveniji?

NAVODILA OB MOREBITNI OKUŽBI IN BOLEZNI S KORONAVIRUSOM:
https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/navodila_za_bolnika_v_domaci_oskrbi_koronavirus.pdf

Za morebitne dodatne informacije se lahko obrnete na ga. Marto Smodiš, viš. pred. (msmodis@fzab.si).

S prijaznimi pozdravi.