06/05/2021

Doc. dr. Sanela Pivač prejmnica zlatega znaka Zbornice – Zveze

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v sodelovanju z Zbornico zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zvezo strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije priredil slovesnost ob podelitvi priznanja Angele Boškin za življenjsko delo in zlatih znakov Zbornice – Zveze. Med prejemnicami zlatega znaka je tudi doc. dr. Sanela Pivač, v. d. dekanje FZAB. Gre za najvišje priznanje, ki ga Zveza - Zbornica podeljuje izbranim posameznicam in posameznikom, svojim članom, za pomembne prispevke in dosežke na področju zdravstvene ozirom babiške nege

Zlati znak za leto 2020 in leto 2021 so prejele še babica Marija Adamič ter medicinske sestre Tatjana Bočaj, Vida Bračko, Barbara Bukovnik, doc. dr. Radojka Kobentar, Zlatka Lebar, Jolanda Munih, Nataša Piletič in Vesna Svilenkovič.

Hkrati je bilo podeljeno tudi priznanje Angele Boškin za življenjsko delo, ki ga je prejela Marina Velepič za svoje delo na področju poklicne etike v zdravstveni negi ter za nenehna prizadevanja za razvoj stroke.

Več o podelitvi …

Vsem prejemnicam iskreno čestitamo!


Foto: Daniel Novakovič/STA