01/10/2021

Spoštovane brucke, bruci, študentke in študenti!

Malala Jusafzaj, mlada pakistanska aktivistka za izobraževanje in pravice žensk ter prejemnica Nobelove nagrade za mir, je ob priložnosti izjavila: »Ne morejo me ustaviti. Pridobila bom svojo izobrazbo – doma, v šoli ali kjerkoli drugje.« Odločenost Malale, da pogumno premaga še tako velike ovire do znanja, navdihuje ljudi po vsem svetu. V zahtevnem času, ki ga živimo, vsi potrebujemo tovrstno strast do učenja in tudi veliko mero prilagodljivosti. Tudi sami smo v zadnjih 18 mesecih morali spoznati, da je lahko učilnica kjerkoli in da lahko, če smo vztrajni, zares premagamo vse ovire, ki nas ločijo od znanja. 

Iskreno me veseli, da ste izbrali Fakulteto za zdravstvo Angele Boškin in da bomo po tej poti znanja stopali skupaj. Smo mlada, sodobna in ambiciozna fakulteta z vizijo, da študentkam in študentom na vseh stopnjah ponudimo najboljša znanja s področij zdravstvene nege, fizioterapije, promocije zdravja in drugih zdravstvenih ved. Nudimo dinamično okolje s številnimi razvojnimi in raziskovalnimi dejavnostmi ter priložnostmi tako za strokovni kot osebni razvoj. Ko boste svoje delo zaključili z diplomskim ali magistrskim delom oziroma doktorsko disertacijo, bo vaše znanje cenjeno tako v domačem kot mednarodnem okolju.
 
Danes v svoji sredini pozdravljamo že:
15. generacijo študentk in študentov študijskega programa prve stopnje Zdravstvena nega (VS),
  4. generacijo študentk in študentov študijskega programa prve stopnje Fizioterapija (VS),
13. generacijo študentk in študentov magistrskega študija Zdravstvena nega, prenovljen program Napredna zdravstvena nega,
  6. generacijo študentk in študentov magistrskega študija Promocija zdravja,
  5. generacijo doktorskih študentk in študentov programa Zdravstvene vede.
 
Skupaj je študij na naši fakulteti doslej zaključilo že 615 diplomantk in diplomantov. Nekateri boste danes naredili prvi korak na svoji študijski poti, drugi pa nadaljevali pot do cilja, ko boste postali vrhunski strokovnjaki na izbranem področju. 
 
Vsem želim veliko uspehov in da svoje študijsko obdobje, ki je v marsičem neponovljivo, kar najbolj izkoristite – z novim znanjem, pristnimi doživetji in dragocenimi osebnimi stiki, ki jih boste stkali v pestrem fakultetnem utripu. Naj vas nič ne ustavi na poti do pridobitve vaše izobrazbe.
 
Spoštovane brucke, bruci, študentke in študenti, dobrodošli na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin!
 
doc. dr. Sanela Pivač
Dekanja