17/03/2022

Humanitarna akcija »Pomagam za mir«

 Spoštovani,

svet je v zadnjem času pretresla novica o vojni v Ukrajini. Na tisoče ljudi je že izgubilo svoje domove in še več jih je zapustilo svojo domovino. Ostali so brez strehe nad glavo in tudi brez osnovnih življenjskih potrebščin.

Na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin smo se na pobudo Sekcije študentov zdravstvene nege in babištva, ki deluje pod okriljem Zbornice zdravstvene in babiške nege – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije in Študentskega sveta FZAB pridružili akciji »Pomagam za mir« v okviru katere bomo zbirali sredstva za pomoč žrtvam vojne v Ukrajini.

Zbirali bomo:
• higienske pripomočke (šamponi, mila, zobne ščetke, plenice za otroke, vložki, kreme, itd.)
• sanitetni material (povoji, gaze, seti za prvo pomoč)
• prehranske izdelke z daljšim rokom uporabe (vsaj 6 mesecev pred iztekom roka)

Vsa sredstva morajo imeti rok uporabe vsaj 6 mesecev in morajo biti v originalni embalaži, ki predhodno ni bila odprta. Zbrana sredstva bomo predali Rdečemu križu Slovenije, ki bo poskrbel, da bodo prišla do ljudi, ki pomoč potrebujejo.

Sredstva zbiramo na sedežu Fakultete za zdravstvo Angele Boškin, Spodnji Plavž 3, Jesenice (v računalniški učilnici) in v Študijskem središču v Ljubljani, Ob železnici 30a (v referatu s knjižnico), vsak dan od 17. 3. 2022 do 25. 3. 2022 (razen sobote in nedelje) od 8:00 do 9:00 in od 14:00 do 15:00.

Hvala, ker pomagate.