03/10/2022

Nagovor dekanje ob začetku študijskega leta 2022/23

Spoštovane brucke, bruci, študentke in študenti,

dobrodošli na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin!
 
Na FZAB že 15 let v tem času pozdravljamo nove brucke in bruce. Kljub letom, ki smo jih prehodili doslej, pa je vsak nov začetek študijskega leta poseben in edinstven dogodek, ki ga vsakič znova pričakujemo z nestrpnostjo. Prepričana sem, da se ga boste še dolgo in z veseljem spominjali tudi sami, saj predstavlja nov korak na vaši karierni poti in v neponovljivi življenjski dogodivščini.
 
Drage brucke, bruci, študentke in študenti, upam, da je za vami lepo in sproščeno poletje ter da ste polni energije, smelih načrtov in želje po znanju. Vseskozi se bomo trudili, da bomo na vaši izobraževalni in raziskovalni poti vaš najboljši partner. Želimo vam ponuditi najboljše s področij zdravstvene nege, fizioterapije, promocije zdravja in drugih zdravstvenih ved. Na stežaj vam odpiramo vrata naše fakultete, ki vas bo obdala s številnimi razvojnimi in raziskovalnimi dejavnostmi ter priložnostmi tako za strokovni kot osebni razvoj. 
 
V svoji sredini tudi letos pozdravljamo novo generacijo študentk in študentov programa prve stopnje Zdravstvena nega (VS) in Fizioterapija (VS), študentk in študentov magistrskih programov Napredna zdravstvena nega in Promocija zdravja ter študentk in študentov doktorskega študija Zdravstvene vede. Skupaj je študij na naši fakulteti doslej zaključilo že več kot 710 diplomantk in diplomantov.
 
Skratka, ste v pestri družbi vedoželjnih glav, ki ob vsakem zaključku študija obogati svet z vrhunskim znanjem in strokovnostjo. Spletite čim več dragocenih osebnih stikov in prijateljstev ter s polno žlico zajemite vse, kar vam lahko ponudi le študentsko življenje.
 
Hvala, da ste izbrali FZAB!
 
Doc. dr. Sanela Pivač,
dekanja