15/03/2023

FZAB Erasmus študentke v tujini

Turčija in Španija sta dve državi, kjer se trenutno nahajajo Asja, Julija in Nikolina. Študentke zdravstvene nege so se odločile za 3 mesečni Erasmus v okviru katerega bodo opravljale klinično usposabljanje.
Imamo že nekaj prvih vtisov, ki jih delimo z vami:

Po nekaj dnevih selitve v Španijo so moji prvi vtisi pozitvni. Živim z petimi puncami iz Anglije, Romunije, Nemčije in Nizozemske. Tako da se ob vsej novi španski kulturi spoznavam tudi z njihovimi načini zivljenja. Delo v bolnišnici, kjer opravljam prakso v manjšem mestu, ki se imenuje  San Vicente se počutim zelo prijetno, saj me je osebje zelo sprejelo. 
Pošiljam vam lepe pozdrave iz sončnega Alicanteja.

Prvi teden v Španiji je bil preživet v soncnih dneh s temperaturami čez 25 stopinj. Prvih par dni sva namenili raziskovanju mesta, kulture in vseh avtobusnih ter tramvajskih povezav. Med tednom je sledil sestanek z mentorico in ogled kamupsa, ki je v primerjavi z našimi fakultetami precej večji in se bi lahko primerjal s kampusi, ki jih vidimo v ameriških filmih. V sredo sva začeli s prakso v bolnici v sosednjem mestu Sant Vicent del Raspeig, kjer so naju toplo sprejeli mentorica v kliničnem okolju.