16/05/2023

Študentje FZAB vedo več: odlični na tekmovanju Best CPR in preverjanju znanja prve pomoči

Najboljša ekipa na dogodku Best CPR team
Študenti FZAB Jasmina Hadžić, Dejan Kovač, Kaja Sodja, Medeja Troha in Nejc Sintič so v petek, 12. maja 2023, prejeli plaketo za najboljšo ekipo na strokovnem dogodku Best CPR team, ki so ga že 7. leto zapored organizirali v SIM Centru Zdravstvenega doma Ljubljana. Tekmovanje je inovativna pobuda SIM Centra, da bi zdravstvenim timom, študentom zdravstvene nege in medicine omogočili udeležbo v izobraževalnih izkušnjah s simulacijami.
 
Študentje so se na dogodku z uporabo najsodobnejše opreme in naprednimi simulacijami soočili z obravnavo kriznih situacij, kot so reanimacija otroka in komunikacija s starši tega otroka ter obravnavi agresivnega in huje poškodovanega pacienta, ter pri tem dokazali, da so odlično pripravljeni na nudenje pomoči v še tako zahtevnih in stresnih razmerah.
Plaketo sta študentom podelili direktorica Zdravstvenega doma Ljubljana prof. dr. Antonija Poplas Susič, dr. med., spec, in strokovna direktorica Zdravstvenega doma Ljubljana Tea Stegne Ignjatovič, dr. med., spec.
 
 
      
 
4. mesto na državnem preverjanju znanja prve pomoči
Študenti FZAB Jasmina Hadžić, Dejan Kovač, Kaja Sodja, Medeja Troha, Nejc Sintič in Aldin Kurbegović so svoje znanje dokazali tudi na državnem preverjanju znanja prve pomoči, kjer so v kategoriji visokošolskih zavodov dosegli 4. mesto. Tekmovanje je v četrtek, 11. maja 2023, v Kopru organiziral Rdeči križ Slovenije.
 
 
Vsem prejemnicam in prejemnikom priznanj iskreno čestitamo!