08/12/2023

Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin s 60 novimi diplomanti oziroma magistricami

Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin (FZAB) je v petek, 8. 12. 2023 v Gledališču Toneta Čufarja Jesenice podelila diplome novi generaciji diplomantov in magistric. Pridobivanje novih znanj in veščin je tokrat na jeseniški fakulteti uspešno zaključilo 60 študentk in študentov.
Pacientom bo odslej do zdravja in dobrega počutja pomagalo 38 novih diplomiranih medicinskih sester/ diplomiranih zdravstvenikov in 14 diplomiranih fizioterapevtk/ fizioterapevtov. Uspešni so bili tudi študenti na magistrskem študiju, saj je pet magistric zaključilo študij na magistrskem študijskem programu Zdravstvena nega (mag./2l.), tri magistrice pa na magistrskem študijskem programu Promocija zdravja (mag./2l.).
Prisotne na podelitvi sta nagovorila dekanja FZAB docentka dr. Sanela Pivač in župan Občine Jesenice mag. Peter Bohinec, program pa je popestril tudi pevski zbor Letim, Srednje šole Jesenice pod vodstvom Nataše Vester Trseglav.
Podelili tudi priznanja in pohvale
Na prireditvi so podelili tudi priznanja in pohvale najbolj uspešnim študentom v preteklem študijskem letu ter nagrade Angele Boškin za najboljša znanstveno raziskovalna in projektna dela, diplomska in magistrska dela ter doktorske disertacije.
Prav tako so podelili priznanji FZAB, ki sta ju letos prejela Zavod RS za transfuzijsko medicino in Zdravstveni dom Ljubljana, ter priznanji za visokošolske učitelje in sodelavce, ki sta ju prejeli mag. Erika Povšnar, viš. pred., in dr. Monika Zadnikar, viš. pred.
 
doc. dr. Sanela Pivač, dekanja