Barbara Pantar, viš. fiziot., manualna terapevtka

Pantar Barbara Email: fizio.pantar@gmail.com
Govorilne ure: Po predhodnem dogovoru po elektronski pošti.

Kratek življenjepis

Pantar Barbara je diplomirala leta 1985 na takratni Višji šoli za zdravstvene delavce, smer fizioterapija. Zaposlila se je v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani na Centru za medicinsko rehabilitacijo, kjer je imela možnost spoznati raznovrstno problematiko v rehabilitaciji kirurških bolnikov. Nekaj let je bila vodja fizioterapevtskega tima na travmatološki kliniki. Zgodaj se je seznanila z metodami manualne terapije, ki so v prihodnjih letih postale osrednje področje pridobivanja in poglabljanja znanja.

Pred dvajsetimi leti je ustanovila zasebno fizioterapevtsko ambulanto, kjer je zaposlena še sedaj. 
 
Aktivno sodeluje v Združenju fizioterapevtov Slovenije v sekciji za manualno terapijo, kjer sodeluje pri organizaciji in izvedbi številnih podiplomskih izpopolnjevanj, pomaga pri vodenju sekcije in promociji metod ter tehnik ortopedske manualne medicine.
 
Pred kratkim je skupaj z dvema diplomiranima fizioterapevtoma ustanovila Center za specialno fizioterapijo in manualno terapijo, kjer si želijo celovite obravnave bolnikov, ki temelji na biološkem, psihološkem in socialnem vidiku zdravljenja.
 

Bibliografija/COBISS