doc. dr. Darija Šćepanović

Šćepanović Darija

Nosilec predmetov na I. stopnji

Fizioterapija za zdravje žensk (sonosilka)
Fizioterapija pri motnjah funkcije medeničnega dna

Kratek življenjepis

Leta 1993 je zaključila študij fizioterapije Višji šoli za zdravstvene delavce v Ljubljani. Izobraževanje je nadaljevala na magistrskem študiju na University of East London v Angliji. Svojo poklicno kariero je začela na tedanjem Inštitutu RS za rehabilitacijo-Soča in jo od leta 1998 nadaljevala na sedanji Zdravstveni fakulteti, Univerza v Ljubljani na Oddelku za fizioterapijo. Leta 2000 je v Angliji uspešno opravila specializacijo s področja Kontinence. Od leta 2011 je kot fizioterapevtka zaposlena je na Ginekološki kliniki, Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, trenutno opravlja funkcijo vodje fizioterapije. 

V obdobju 2006 do 2008 je bila članica raziskovalne skupine v evropskem projektu Asia-Link EU Programme – URO Projekt. Je članica raziskovalne skupine v terciarnih razvojnih projektih Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. Je strokovna sodelavka pri projektih in programih Javne agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije. Področje njenega strokovnega in raziskovalnega dela je zdravje žensk, predvsem urinska in fekalna inkontinenca ter zdravljenje mišično skeletnih težav v nosečnosti in po porodu.
 
Bila je članica delovne skupine Ministrstva za zdravje za izvajanje Strategije Vlade RS na področju spodbujanja telesne (gibalne) dejavnosti za krepitev zdravje. Je zunanja sodelavka pri nekaterih projektih Nacionalnega inštituta za zdravje. Eno mandatno obdobje je bila članica Razširjenega strokovnega kolegija za fizioterapijo Ministrstvu za zdravje. 
 
Od leta 1999 je članica uredniškega odbora Fizioterapije - strokovne revije Združenja fizioterapevtov Slovenije. Je recenzentka za ameriško revijo Journal of Women's Health Physical Therapy (od 2009). Je članica Združenja fizioterapevtov Slovenije, in predsednica Sekcije fizioterapevtov za zdravje žensk. Je tudi podpredsednica Mednarodnega združenja fizioterapevtov za zdravje žensk.
 
Na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin in Zdravstveni fakulteti, Univerze v Ljubljani je nosilka pri predmetih na študijskem programu prve stopnje Fizioterapija, Fizioterapija za zdravje žensk in Fizioterapija pri motnjah funkcije medeničnega dna.
 
 
 

 


Bibliografija/COBISS