Andreja Širca Čampa, univ. dipl. inž. živ. tehnol. , viš. pred.

Širca Čampa Andreja Email: andreja.campa@gmail.com
Govorilne ure: Po predhodnem dogovoru po elektronski pošti.

Kratek življenjepis

Andreja Širca Čampa je po izobrazbi univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, ki je začetna znanja s področja prehrane pridobila na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Specifična znanja  s področja dietoterapije pa z rednim izobraževanjem v tujini in dolgoletnim delom na Pediatrični kliniki v Ljubljani, kjer je vodja Službe za  dietoterapijo in bolniško prehrano.

Ima bogate izkušnje na področju dietne prehrane pri sladkorni bolezni, celiakiji, alergijah, debelosti, kroničnih ledvičnih obolenjih, črevesnih obolenjih, kot tudi na specifičnih področjih prehrane onkološkega bolnika, pri prirojenih motnjah metabolizma in motnjah hranjenja.
 
Je avtorica in soavtorica številnih strokovnih del. Članica Zbornice Nutricionistov in dietetikov Slovenije, članica Slovenskega in evropskega združenja za klinično prehrano. S svojim strokovnim znanjem aktivno sodeluje v različnih delavnih skupinah pri Ministrstvu za zdravje in NIJZ predvsem na področju prehrane ljudi s posebnimi prehranskimi potrebami ter prehrane dojenčkov in otrok. Je predavateljica na Fakulteti za vede o zdravju v Izoli na prvostopenjskem študiju dietetike pri predmetu Klinična prehrana 1 in drugostopenjskem študiju pri predmetu Klinična prehrana 3.
 
Na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin sodeluje kot predavateljica pri predmetih Prehrana in dietetika in Alternativne oblike prehranjevanja.
 

Bibliografija/COBISS